Video: Hansken Community - Dutch subtitles

Digital data becomes increasingly important in criminal cases. All international law enforcement agencies, governments and security agencies have to deal with the rapid developments. To keep up with all movements and new insights and needs, we not only have to work with a proper platform, but maybe even more important: we need to work together.

In the Hansken Community we combine the two: an up-to-date software platform together with a collaboration between the platform users. In this animation you can see how we do this.

(Dutch subtitle and transcript)

Misdaadbestrijding is steeds vaker afhankelijk van digitaal bewijs in plaats van fysieke sporen, zoals vingerafdrukken, kogels en DNA-materiaal. En de groeiende hoeveelheid data, soorten devices en applicaties maakt het onderzoeken van dit bewijs steeds uitdagender. Om deze ontwikkelingen bij te houden, is het van groot belang de bestaande kennis te bundelen en daar als opsporende instanties samen mee aan de slag te gaan. Maar hoe doen we dat?

Onze oplossing: de Hansken Community.

In de Community delen partners forensische kennis met elkaar in de vorm van software, waarna alle leden hier gebruik van kunnen maken in het forensische data-analyse platform Hansken. Het platform maakt grote hoeveelheden data toegankelijk, doorzoekbaar en inzichtelijk voor gebruikers van elk technisch niveau.  

De internationale Community is van en voor opsporings- en veiligheidsdiensten en is daarmee een non-profit samenwerking. Ook wordt er samengewerkt met onder andere het openbaar ministerie en wetenschappers. Samen bepalen de partners de koers en de prioriteiten binnen het platform.

Hoe werkt dat? De Hansken Community biedt een open platform waarin software ontwikkeld en gedeeld wordt, en direct kan worden toegepast. In subcommunities werken leden samen aan specifieke plug-ins. Die komen beschikbaar in een gedeelde Hansken app-store en zijn voor leden direct inzetbaar in lopende zaken.

De Community biedt een Portal waarin gebruikers elkaar vinden en informatie kunnen uitwisselen. Via de Portal is ook de Hansken Academy beschikbaar, die opleidingsmateriaal en een oefenomgeving biedt. Deze faciliteiten geven nieuwe gebruikers handvatten voor een snelle en gedegen opleiding, en ervaren gebruikers kunnen hiermee hun digitale vaardigheden op peil houden.

Verder worden er met regelmaat Community Days georganiseerd waarin leden ervaringen en nieuwe visies uitwisselen tijdens online of fysieke bijeenkomsten.

Hoe groter en actiever de Community wordt, hoe beter en krachtiger we misdaad kunnen bestrijden. Dus: sluit je aan! Ga naar Hansken.org voor meer informatie.

Hansken. Investigate. Innovate. Share.